. . .
חופשת מחלה

חופשת מחלה

עובד כשכיר? אתה זכאי לחופשת מחלה בתשלום מן המעסיק, על פי תנאי החוק. 

על פי החוק בישראל (חוק דמי מחלה, תשל"ו-1976), עובד שנעדר מעבודתו עקב מחלה, יהיה זכאי לקבל דמי מחלה ממעסיקו, בכפוף לתקופת הזכאות והתנאים המפורטים בסעיפי החוק.

כיצד מחשבים חופשת מחלה?

החוק קובע זכאות לתקופה מצטברת שלא תעלה על 1.5 ימי מחלה, עבור כל חודש עבודה במשרה מלאה. ימי מחלה עבור עובד במשרה חלקית יחושבו באופן יחסי. להגדרה זו יש מספר מרכיבים:

● שכיר

● היקף עבודה – 100%

● משרה מלאה אצל אותו מעסיק

כמו כן, הזכאות לתשלום עומדת החל מן היום השני, כאשר ביומיים הראשונים (כלומר יום המחלה השני והשלישי), הזכאות היא ל-50% משכר העבודה הרגיל ומהיום הרביעי ואילך, 100% ועד לתקופה מקסימלית של 90 יום.

מה חשוב לדעת על חופשת מחלה?

על פי החוק, עובד יכול לקחת ימי מחלה גם ללא אישור המעסיק ואף אם מדובר בטיפול בבן משפחה ולא במחלה שלו הוא. מלבד הזכות העומדת לעובד על פי החוק, יש מקומות עבודה המציעים תנאים מיטיבים, כגון אפשרות לצבור ימי מחלה במידה ולא נוצלו או פדיון בכסף. כל עובד צריך לבדוק למה הוא זכאי, על פי תנאי העסקה במקום עבודתו.

איך תדעו אם הפרו את זכויותיכם?

כאמור, הזכאות לחופשת מחלה אינה עומדת מן היום הראשון. כמו כן, חופשת מחלה תתקבל כנגד אישור רפואי על שם העובד או אחד מבני משפחתו.

לצורך חישוב דמי התשלום לו אתם זכאים, יש לכלול את הנתונים הבאים:

● מספר ימי המחלה שיש לנכות מן המכסה הכללית.

● גובה התשלום עבור כל יום, החל מן היום השני ואילך.

● ימי מנוחה (שבתות וחגים) במהלך חופשת המחלה.

● היקף עבודה.

מטרת החוק היא להגן על העובד ולמנוע פגיעה מצטברת בפרנסתו, גם במקרה של מחלה אישית או מחלה של אחד מבני משפחתו. כדי לוודא שאתם מקבלים את מלוא זכויותיכם מומלץ לפנות לבודקת שכר.

לקבלת ייעוץ ראשוני חינם ובחינת תלוש המשכורת, אתם מוזמנים ליצור עמי קשר. יחד נוודא שלא נפלה טעות בחישוב דמי המחלה להם אתם זכאים על פי החוק.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.